Versoepeling

Goed nieuws, beetje per beetje hersteld ons land van het Coronavirus. Sinds gisteren zijn de maatregelen tegen het coronavirus versoepeld. Wat betekent dit? Enkel goed nieuws, ten eerste wil dit zeggen dat de grootste piek voorbij is. Ten tweede krijgen we beetje per beetje ons oude leventje terug. We kunnen weer wat meer doen in onze vrije tijd en kunnen soms al eens ons kot verlaten.

De winkels
Naai- en stoffenwinkels mogen terug open. Dit zorgde gisteren voor heel lange wachtrijen, want iedereen wil nu zelf mondmaskers maken. Daarnaast is er nog goed nieuws voor de winkelaar, want er zijn opnieuw kortingen in de supermarkt. Dat zal het winkelen toch opnieuw een stukje voordeliger maken.

Bedrijven
Alle bedrijven kunnen opnieuw opstarten, onder strenge veiligheidsregels. Social distance, mondmaskers, handen ontsmetten en telewerk blijven de norm.
Meer dan 1 miljoen Belgen was op tijdelijke werkloosheid gezet aan het begin van de Coronamaatregelen. Door het opstarten van de bedrijven kunnen er opnieuw heel wat mensen aan de slag.

Ziekenhuizen
De ziekenhuizen kunnen opnieuw hun zorg uitbreiden. Dit houdt zowel de algemene als gespecialiseerde ingrepen in. Dit moet natuurlijk zoals bij de bedrijven op een veilige en verantwoorde manier gebeuren.

Openbaar vervoer
Er wordt er op aangedrongen om enkel het openbaar vervoer te gebruiken als je zelf geen vervoer hebt. Je moet verplicht een mondmasker dragen vanaf 12 jaar. Het openbaar vervoer rijdt weer op volle kracht.

Afspreken met vrienden
Je kan met 2 vrienden afspreken, maar enkel om te sporten in de buitenlucht. Natuurlijk moet je nog altijd 1,5 meter afstand houden en zal je altijd met 2 dezelfde vrienden moeten afspreken.
Maar je kunt dus weer een heerlijk potje tennissen.

Wagen
Vanaf gisteren is het toegelaten om te rijden naar een locatie om daar te sporten. Zo mag je terug naar het bos rijden om daar een wandeling te doen. Het is niet de bedoeling dat we nu overal naar toe rijden, je moet nog zoveel mogelijk thuisblijven.


Dit zijn de belangrijkste versoepelingen even op een rijtje gezet. Iedereen moet zijn gezond verstand gebruiken en geen gekke dingen doen. De regels blijven van toepassing: 1,5 meter afstand houden, handen wassen, thuis blijven als je ziek bent, persoonlijk contact vermijden blijven de norm.


Verwijzing

DS De Standaard. (2020, mei 1). Opgeroepen op mei 5, 2020, van Overzicht: zo worden de maatregelen tegen corona versoepeld, fase per fase: https://www.standaard.be/cnt/dmf20200424_04933791
VOKA. (2020, april 30). Opgehaald van Heropstart bedrijven op 4 mei nu helemaal duidelijk : https://www.voka.be/nieuws/heropstart-bedrijven-op-4-mei-nu-helemaal-duidelijk




Reacties

Populaire posts van deze blog

Druk, druk, druk

Pest van Justinianus